Stage

Uit ewmagazinewiki.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Stage. Bij de redactie van EW lopen altijd wel een paar stagiairs of stagiaires rond die een opleiding volgen aan een hogeschool (school voor de journalistiek) of een universiteit.

Geschiedenis

De afgelopen decennia hebben vele honderden studenten stage gelopen bij de redactie van EW. Vroeger een per kwartaal, maar vooral in de 21ste eeuw werkten elke drie maanden vaak vijf tot zes studenten bij verschillende redacties om het vak te leren. Ze kwamen niet alleen van de journalistenscholen, maar ook van universiteiten. De meeste studenten hebben een stageverslag geschreven en sommige verslagen zijn in het Redactiearchief bewaard. Sommige studenten kregen na afloop van hun stage of studie direct een baan aangeboden als redacteur of medewerker.

Stageplaatsen

Stagelopen is mogelijk bij verschillende deelredacties, zoals de Redactie Nederland, de Buitenlandredactie, de Economieredactie en de Redactie Kennis & Cultuur. Stages zijn ook mogelijk bij de Webredactie, het maandblad Juist en bij de Studio (de fotoredactie of opmaak). Alleen studenten die nog een studie volgen en ingeschreven staan bij universiteit of hogeschool kunnen zich kandideren voor een stageplaats. Ze dienen zich tijdig te melden bij het Redactiesecretariaat van EW en moeten hun voorkeur kenbaar maken voor een van de redacties en stageperiodes. Daarna volgt, als er nog plaatsen te vergeven zijn, een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Stageperiode

Dit zijn de gebruikelijke stageperiodes:

  • van 1 december tot en met 28 februari
  • van 1 maart tot en met 31 mei
  • van 1 juni tot en met 31 augustus, en
  • van 1 september tot en met 30 november.

Zie ook