Elsevier bedrijfsinformatie: verschil tussen versies

Uit ewmagazinewiki.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
 
Regel 2: Regel 2:
  
 
==Geschiedenis==
 
==Geschiedenis==
In 1997 fuseerden de uitgeverijen [[Bonaventura]] in Amsterdam en [[Misset]] in Doetichem, twee dochterondernemingen van het uitgeefconcern [[Reed Elsevier]]. Destijds telde de nieuw gevormde uitgeverij ongeveer 1.100 werknemers. Voor de fusie had Bonaventura bladen als ''Man'', ''Oor'', ''Autovisie'', ''Elegance'', ''Residenc''e en ''Hitkrant'' afgestoten. Behalve ''Elsevier'' bleven toen vooral vaktijdschriften over, het type bladen dat ook Misset uitgaf.
+
In 1997 fuseerden de uitgeverijen [[Bonaventura]] in Amsterdam en [[Misset]] in Doetichem, twee dochterondernemingen van het uitgeefconcern [[Reed Elsevier]]. Destijds telde de nieuw gevormde uitgeverij ongeveer 1.100 werknemers. Voor de fusie had Bonaventura bladen als ''MAN'', ''OOR'', ''Autovisie'', ''Elegance'', ''Residence'' en ''Hitkrant'' afgestoten. Naast ''Elsevier'' bleven toen vooral vaktijdschriften over, het type bladen dat ook Misset uitgaf.
  
 
==Nieuwe naam==
 
==Nieuwe naam==

Huidige versie van 24 nov 2016 om 17:46

Elsevier bedrijfsinformatie was de naam van de uitgever van weekblad Elsevier van 1997 tot 2002.

Geschiedenis

In 1997 fuseerden de uitgeverijen Bonaventura in Amsterdam en Misset in Doetichem, twee dochterondernemingen van het uitgeefconcern Reed Elsevier. Destijds telde de nieuw gevormde uitgeverij ongeveer 1.100 werknemers. Voor de fusie had Bonaventura bladen als MAN, OOR, Autovisie, Elegance, Residence en Hitkrant afgestoten. Naast Elsevier bleven toen vooral vaktijdschriften over, het type bladen dat ook Misset uitgaf.

Nieuwe naam

Na 1 oktober 2002 werd Elsevier bedrijfsinformatie voortgezet als Reed Business Information.