Stijlboek

Uit ewmagazinewiki.nl
Versie door Gasthuis (overleg | bijdragen) op 11 aug 2017 om 19:12 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Net als ander media heeft ''Elsevier Weekblad'' zijn eigen '''''Stijlboek'''''. ==Geschiedenis== Het eerste ''Stijlboek'' verscheen in mei 2004 en telde 93 pag...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Net als ander media heeft Elsevier Weekblad zijn eigen Stijlboek.

Geschiedenis

Het eerste Stijlboek verscheen in mei 2004 en telde 93 pagina's. Het was samengesteld door hoofdredacteur Arendo Joustra met medewerking van de eindredacteuren Sjaak Roodenburg enTonny van Winssen. De opmaak van het als schriftje ogende Stijlboek (16,5 x 24 cm) was van Pleuni Hooghiemstra, vormgever van het weekblad. Het omslag van Menno Mackay. Het was gedrukt bij Krijns in Meppel.

Een tweede druk verscheen in december 2013 bij de inmiddels opgerichte eigen uitgeverij Elsevier Weekblad, destijds Elsevier Boeken. Dit keer was de uitvoering hardcover en was gekozen voor een smal formaat (11,5 x 20,5 cm). De inhoud was sterk uitgebreid en de samenstelling was in handen van Eddy Schaafsma, chef Organisatie en Eindredactie. Woord vooraf, de inleiding (Leeslust, geen leeslast) waren weer van de hand van Arendo Joustra.

In oktober verschijnt een derde druk, die ten opzichte van de tweede druk sterk is uitgebreid.

Indeling

Om het gebruik van het Stijlboek eenvoudig te houden is gekozen voor een alfabatische ordeneing van de lemma's. Deze wordt vooraf gegaan door een inleiding en een samenvatting van de belangrijkste afspraken.

Digitale versie

Het streven is de lemma's van het Stijlboek op te nemen in deze encyclopedie, zodat deze digitaal is te raadplegen.