EXELSE4: verschil tussen versies

Uit ewmagazinewiki.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 1: Regel 1:
'''XELSE4''' is de titel van het digitale tijdschrift voor voormalige medewerkers van het weekblad [[Elsevier]]. ''EXELSE4'' wordt  uitgegeven buiten verantwoordelijkheid van de redactie van ''''Elsevier'''' en de uitgever van Elsevier.
+
'''XELSE4''' is de titel van het digitale tijdschrift voor voormalige medewerkers van het weekblad [[''Elsevier'']]. ''EXELSE4'' wordt  uitgegeven buiten verantwoordelijkheid van de redactie van ''Elsevier'' en de uitgever van Elsevier.
  
 
==Redactie==
 
==Redactie==

Versie van 18 jun 2017 10:09

XELSE4 is de titel van het digitale tijdschrift voor voormalige medewerkers van het weekblad ''Elsevier''. EXELSE4 wordt uitgegeven buiten verantwoordelijkheid van de redactie van Elsevier en de uitgever van Elsevier.

Redactie

Oprichters en eerste redacteuren zijn Bert Bommels en Jan-Maarten de Winter, die de eerste 14 nummers voor hun rekening namen. Gijsbert Raadgever was verantwoordelijk voor de vormgeving, nadat Peter ter Mors het ontwerp had gemaakt en de eerste nummers had vormgegeven. Na februari 2015 is de uitgave opgeschort omdat Bert Bommels wegens persoonlijke omstandigheden moest afhaken.

Verschenen nummers

Collega-uitgaven

Soortgelijke blaadjes verschijnen ook voor oud-medewerkers van de Volkskrant (de Volksknar <ref> http://martinrep.nl/images/files/Volksknar200.pdf </ref>) en Het Parool (<ref> http://www.perscombinatie.nl/wp-content/uploads/2014/05/parolieboljaar1nr6.pdf </ref>). Ook het Persmuseum in Amsterdam heeft een digitaal tijdschrift, de Persmus<ref>http://persmuseum.nl/vrienden/nieuwsbrief-vrienden-persmuseum/</ref>. Dit is bestemd voor Vrienden van het Persmuseum en anderen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de pers.

Verwijzingen