EW Encyclopedie

Uit ewmagazinewiki.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De EW encyclopedie

In deze EW Encyclopedie zijn artikelen opgenomen over de geschiedenis van EW en zijn medewerkers. Ook is informatie te vinden over de ondernemingen die het blad hebben uitgegeven en over tijdschriften en boeken die zijn voortgekomen uit EW.

U kunt in de encyclopedie zoeken door een onderwerp te tikken in het zoekscherm rechts bovenaan deze pagina of door op een van thema’s te klikken die daaronder staan.

EW

EW is een onafhankelijk nieuws- en opinieweekblad, dat sinds 1945 bestaat. Het wordt gekenmerkt door veel aandacht voor politiek in binnen- en buitenland, economie, financiën, wetenschap en cultuur. Speciale aandacht is er voor belastingen, de kwaliteit van de zorg en de Verenigde Staten. De onafhankelijkheid van de redactie blijkt onder meer door eigenzinnige opvattingen die vaak tegengesteld zijn aan opinies die voor andere media leidend zijn. EW is niet verbonden aan een politieke partij, kerkelijke groepering, bedrijf of organisatie. De toon van de artikelen is zakelijk en nuchter. Opinies worden onderbouwd met argumenten en feiten.

Als tijdschrift verschijnt het eens per week, maar de redactie en haar medewerkers laten gedurende de hele week van zich horen via de website en sociale media. Ook verschijnen ze in radio- en televisieprogramma’s en zijn ze aanwezig op bijeenkomsten van het blad en publiceren ze boeken.

Boek

In het boek Meer dan een weekblad van Gerry van der List kunt u meer lezen over de geschiedenis van EW. Het boekt telt 273 pagina’s en bevat foto’s, een verantwoording, een bronnenlijst en een register.

Aanvullingen

Aanvullingen en correcties sturen naar [1]

Hulp bij het gebruik van deze wiki

- Hulp bij het gebruik van de categoriën staat hier Link

- Nuttige coderingen staan hier Link

- Raadpleeg de handleiding voor informatie over het gebruik van de wikisoftware.

Meer hulp over MediaWiki