EW Encyclopedie: verschil tussen versies

Uit ewmagazinewiki.nl
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Lievre heeft pagina Elsevier Weekblad Encyclopedie hernoemd naar EW Encyclopedie)
(45 tussenliggende versies door 5 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
{{DISPLAYTITLE:Elsevier meer dan een weekblad }}
+
==De EW encyclopedie==
 +
In deze '''EW Encyclopedie''' zijn artikelen opgenomen over de geschiedenis van ''EW'' en zijn medewerkers. Ook is informatie te vinden over de ondernemingen die het blad hebben uitgegeven en over tijdschriften en boeken die zijn voortgekomen uit ''EW''.
  
<div class="col-md-6">
+
U kunt in de encyclopedie '''zoeken''' door een onderwerp te tikken in het zoekscherm rechts bovenaan deze pagina of door op een van thema's te klikken die daaronder staan.
<h4>Opinieblad Elsevier</h4>
 
<p>Elsevier is een opinieblad dat orde wil scheppen in de informatiechaos. En dat vooral met betrekking tot de interessevelden economie, politiek, financiën, wetenschap en cultuur. Daarbinnen wordt geselecteerd op relevantie voor de lezers. Elsevier levert een bijdrage aan opinievorming en discussie over actuele onderwerpen.
 
  
=====Meer dan een weekblad=====
+
==EW==
 +
''EW'' is een onafhankelijk nieuws- en opinieweekblad, dat sinds 1945 bestaat. Het wordt gekenmerkt door veel aandacht voor politiek in binnen- en buitenland, economie, financiën, wetenschap en cultuur. Speciale aandacht is er voor belastingen, de kwaliteit van de zorg en de Verenigde Staten. De onafhankelijkheid van de redactie blijkt onder meer door eigenzinnige opvattingen die vaak tegengesteld zijn aan opinies die voor andere media leidend zijn. ''EW'' is niet verbonden aan een politieke partij, kerkelijke groepering, bedrijf of organisatie. De toon van de artikelen is zakelijk en  nuchter. Opinies worden onderbouwd met argumenten en feiten.
  
In het boek ‘Meer dan een weekblad’ ([[Gerry van der List]]) kunt u meer lezen over de geschiedenis van het weekblad Elsevier. Het boekt telt 292 pagina’s en bevat foto’s, een verantwoording, een bronnenlijst en een register.
+
Als tijdschrift verschijnt het eens per week, maar de redactie en haar medewerkers laten gedurende de hele week van zich horen via de website en sociale media. Ook verschijnen ze in radio- en televisieprogramma's en zijn ze aanwezig op bijeenkomsten van het blad en publiceren ze boeken.
  
Een journal d’opinion moest het worden een stijlvol opinieblad, een ordenend orgaan dat overzicht schept in de chaotische werkelijkheid. En dat werd Elsevier, opgericht in 1945, en zeventig jaar later verreweg het meest gelezen opinieblad van Nederland.
+
==Boek==
</p>
+
In het boek ''Meer dan een weekblad'' van  [[Gerry van der List]] kunt u meer lezen over de geschiedenis van ''EW''. Het boekt telt 273 pagina’s en bevat foto’s, een verantwoording, een bronnenlijst en een register.  
</div>
 
<div class="col-md-6">
 
<div class="thumbnail">http://cdn.prod.else4.nl/uploads/2016/08/16els032z001-360x477.jpg</div>
 
</div>
 
<div class="clearfix"></div>
 
<hr>
 
  
===Aanvullingen===
+
==Aanvullingen==
Aanvullingen en correcties sturen naar Ingrid.Pronk@elsevier.nl.
+
Aanvullingen en correcties sturen naar [mailto:ingrid.pronk@ewmagazine.nl]
  
 
==Hulp bij het gebruik van deze wiki ==
 
==Hulp bij het gebruik van deze wiki ==

Versie van 4 jan 2021 09:42

De EW encyclopedie

In deze EW Encyclopedie zijn artikelen opgenomen over de geschiedenis van EW en zijn medewerkers. Ook is informatie te vinden over de ondernemingen die het blad hebben uitgegeven en over tijdschriften en boeken die zijn voortgekomen uit EW.

U kunt in de encyclopedie zoeken door een onderwerp te tikken in het zoekscherm rechts bovenaan deze pagina of door op een van thema's te klikken die daaronder staan.

EW

EW is een onafhankelijk nieuws- en opinieweekblad, dat sinds 1945 bestaat. Het wordt gekenmerkt door veel aandacht voor politiek in binnen- en buitenland, economie, financiën, wetenschap en cultuur. Speciale aandacht is er voor belastingen, de kwaliteit van de zorg en de Verenigde Staten. De onafhankelijkheid van de redactie blijkt onder meer door eigenzinnige opvattingen die vaak tegengesteld zijn aan opinies die voor andere media leidend zijn. EW is niet verbonden aan een politieke partij, kerkelijke groepering, bedrijf of organisatie. De toon van de artikelen is zakelijk en nuchter. Opinies worden onderbouwd met argumenten en feiten.

Als tijdschrift verschijnt het eens per week, maar de redactie en haar medewerkers laten gedurende de hele week van zich horen via de website en sociale media. Ook verschijnen ze in radio- en televisieprogramma's en zijn ze aanwezig op bijeenkomsten van het blad en publiceren ze boeken.

Boek

In het boek Meer dan een weekblad van Gerry van der List kunt u meer lezen over de geschiedenis van EW. Het boekt telt 273 pagina’s en bevat foto’s, een verantwoording, een bronnenlijst en een register.

Aanvullingen

Aanvullingen en correcties sturen naar [1]

Hulp bij het gebruik van deze wiki

- Hulp bij het gebruik van de categoriën staat hier Link

- Nuttige coderingen staan hier Link

- Raadpleeg de handleiding voor informatie over het gebruik van de wikisoftware.

Meer hulp over MediaWiki